Tiszai horgászrend (románul)

Tiszai horgászrend (Románul)

hungary flag

slovak flag

ukraine flag

roman flag

    

logo color 340

REGULI DE PESCUIT APLICABILE ZONEI TISA DE SUS SI DE JOS

(cu aplicabilitate din 01.02.2020)

Bine ati venit in sistemul de ape a Tisei! Telul nostru comun este pastrarea curateniei apei si a mediului inconjurator! Pe aceasta cale va dorim navigatie placuta in numele administratorului apelor, a asociatiei de pe pescuit sportiv sz-sz-b si in numele consiliului local !Pentru a sesiza nereguli in legatura cu fauna piscicola si apararea apelor, puteti apela la Asociatie la numerele de telefon 42/411-372 respectiv 30/62-72-882 sau pe email la adresa Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Exista urmatoarele reguli pentru pescuitul recreativ si comercial.

Se poate pescui sportiv si comercial fara a deranja lucrarile de amenajare ale teritoriului, constructii aferente sau alte persoane. Este interzis sa se face mizerie de asemenea este interzis pescuitul in zone unde exista mizerie lasata.

Permisul de pescuit va fi retras celor care vor face mizerie si vor lasa gunoaie dupa ei. La sfarsitul activitatii de pescuit pescarul este obligat sa adune mizeria si gunoaiele si sa le duca cu el.
Pe timp de noapte este obligatoriu ca pescarul sa aiba lumina, zona de pescuit sa fie bine iluminata astfel incat sa se poata efectua mai usor eventuale controale ale paznicilor de pescuit. De asemenea indicatiile acestora si sfaturile acestora vor fi obligatorii pentru pescari.

In cazul nerespectarii regulilor de pescuit acestea pot atrage sanctiuni contraventionale, sesizarea diverselor organe abilitate sa ia masuri impotriva pescarilor.
In cazul in care se constata nereguli ce catre paznicii de pescuit acestia au dreptul sa retina permisul de pescuit/taxa de zi platita/sau permisul de zona.

Cantitate si dimensiunea de peste retinuta:

Aceasta este specificata conform anexei la prezenta, art.133/2013 capitolul 9, cu urmatoarele precizari:

Pescarii profesionisti si cei sportivi pot retine in cazul speciilor protejate, pe specie maxim 3 buc in total 5 buc. Conform cap.8, paragraf 2 sunt enumerate anumite specii de peste a caror retinere este limitata la 10 kg /zi. Retinerea anuala de peste este 100 buc. In cazul pescuitului cu varse pescarul este obligat sa controleze varsele la un interval de max 24 de ore.
In cazul varselor de vant stabilizate cu pari (max 3 buc) aceste limitari nu se aplica la specii considerate invazive, acesti pesti se retin. Dar in cazul in care se depaseste cantitatea de 10 kg pescuitul aferent acelei zile se considera incheiat.

Pentru cei care beneficiaza de permis de pescuit cu taxa redusa, acestia pot retine conform limitarilor aplicate din speciile considerate nobile, max 2 buc in totala 3 buc de peste. Conform cap. 8, paragraf 2 sunt enumerate anumite specii de peste a caror retinere este limitata la 7 kg/zi. Retinerea anuala de peste este 70 buc.
Pescarii copii: pot retine max 1 buc din speciile nobile, max 5 kg de peste din alte specii.

Conform cap. 8, paragraf 2 sunt enumerate anumite specii de peste a caror retinere este limitata la 5 kg/zi. Retinerea anuala de peste este 50 buc.
Este interzisa retinerea exemplarelor de salau, stiuca sau crap care depasesc 10 kg! Aceste exemplare dupa cantarire si eventuala fotografiere trebuie eliberate cu grija. In cazul pescuitului cu naluci de plastic este permisa folosirea unui singur carlig individual.

Incepand cu data de 1 noiembrie si pana la data de 15 martie este interzisa folosirea sonarului, pentru a proteja speciile de peste.
Asociatia de pescuit poate pe cursul raului Tisa sa efectueze activitati de marcare a pestilor. In cazul in care sunt capturate aceste exemplare va rugam sa predati paznicului sau sa trimiteti cu posta la urmatoarea adresa Megyei Horgasz Szovetseg (4400 Nyiregyhaza, Dozsa Gyorgy utca 23. fsz. 10.) aceste date: specia, locul capturarii, perioada, greutatea, lungimea si latimea pestelui, numele si adresa pescarului. In cazul unui peste sub dimensiunea legala, este necesara doar transmiterea datelor, este interzisa indepartarea marcajului.
Pescarii care vor transmite aceste date vor fi recompensati cu premii in obiecte (200 m de fir de pescuit sau voblere) de asemenea vor participa la sfarsit de an la o tombola cu premii consistente.

Nyiregyhaza, 
10.01.2020

Online látogatóink

Oldalainkat 106 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése