Telepítések

Telepítések

 MOHOSZ  logo color 340

MOHOSZ-ÁPFE Pályázatos telepítések a Szövetségi vizekbe

Kedves Horgásztársak!

Sikeresen és eredményesen befejeződtek az őszi telepítések.

A MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázatának köszönhetően 5 millió forint támogatást kaptunk, a vállalt nettó 10 millió forint összegű önerő mellé. A telepített halak értéke meg is haladta ezt, Összesen 17 millió forint értékű halállomány került kihelyezésre, a szövetségi vizekbe, „a preferált őshonos halfajok telepítése” jogcímű pályázatnak köszönhetően. Ami 2.000 kg kétnyaras pontyból, 1.607 kg 1-2 nyaras süllőből, és 1.500 kg 1-2 nyaras harcsából tevődött össze.

Videóbeszámoló telepítéseinkről

A telepítések a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg, amelyet ezúton is köszönünk.

Kellemes horgászatot kívánunk!

a Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

Keszeg telepítés az Öreg Túr folyóba

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük önöket, hogy 2023. november 16-án, csütörtökön az Öreg-Túr folyóba, a Fehérgyarmati kilátónál, keszeg telepítésére kerül sor, a már közölt compó telepítése mellett. 800 kg egy-kétnyaras keszeg kerül kihelyezésre.

Nagy pontyok érkeznek a Tiszadobi holtágrendszerbe és a Császárszállási víztározóba

Kedves Horgásztársak!

Szeretnénk örömmel tájékoztatni Önöket, hogy 2023. november 16-án extra ponty telepítést végzünk a Tiszadobi holtágrendszerbe és a Császárszállás-Oláhréti víztározóba. A telepített halak kb. 6 kg-os átlagsúlyúak lesznek, összesen 2 tonna mennyiségben. (1.000-1.000 kg)

Compó telepítés az Öreg Túr folyóba

Kedves Horgásztársak!

Örömmel közöljük, hogy az Öreg-Túr folyóba, a Fehérgyarmati kilátónál, ismételten telepítést végzünk. Ezúttal 200 kg háromnyaras compó kerül a folyóba, 2023. november 16-án, csütörtökön.

Egynyaras fogassüllő telepítése a Tisza és vízrendszerébe

Kedves Horgásztársak!

Örömmel közöljük, hogy tovább folytatódik az egynyaras fogassüllő telepítése, a Tisza és vízrendszerébe, 2023. november 9-én.
Összesen: 1.000 kg süllő kerül kihelyezésre, az alábbi helyszíneken.

Kétnyaras ponty telepítése a Megyei Szövetségi vizekbe

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük Önöket, hogy 2023. november 7-én, kedden kétnyaras ponty telepítésére kerül sor, a Császárszállás-Oláhréti víztározóba 1.200 kg, és az Öreg-Túr folyóba, 600 kg mennyiségben. 2023. november 8-án, szerdán tovább folytatva a kétnyaras ponty telepítését: a Tisza folyó és vízrendszerébe, a Tiszalöki kompnál 300 kg, továbbá a Tiszadobi holtágrendszerbe, a strand mellett, 500 kg kerül kihelyezésre.

Egynyaras fogassüllő telepítése a Tisza és vízrendszerébe

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük önöket, hogy 2023. november 6-án egynyaras fogassüllő telepítésére kerül sor, 200 kg mennyiségben, a Rakamazi-vasúti híd mellett lévő sólyapályánál. A süllő telepítés folyamatosan zajlik november hónapban. A konkrét időpontokat minden esetben, rendre közöljük majd.

Egynyaras kecsege telepítése a Tisza és vízrendszerébe

Kedves Horgásztársak!

Az előzetes bejelentésünknek megfelelően megérkeztek a kecsegék a Tisza folyó és vízrendszerébe, 2023. október 9-én, 600 kg mennyiségben. Három autóval, három helyszínen kerültek új otthonukba: a Lónyai kompnál 200 kg, a Vásárosnaményi Tisza hídnál 200 kg és a Tivadari szemétkiszedő rámpa mellett szintén 200 kg mennyiségben.

Egynyaras Harcsa telepítése az Öreg Túr folyóba

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük Önöket, hogy az Öreg-Túr folyóba, a Fehérgyarmati kilátónál, 2023. október 18-án egynyaras harcsát telepítünk, 100 kg mennyiségben.

Egynyaras fogassüllő és harcsa telepítése a Tisza és vízrendszerébe

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük Önöket, 2023. október 16-án egynyaras fogassüllő telepítésére kerül sor, 200 kg mennyiségben, a Tivadari Szemétkiszedő rámpánál. Az ősz folyamán még további süllő telepítést fogunk végezni, melynek időpontját és helyszínét is közzé tesszük.

kis harcsa

Egynyaras Kecsege telepítése a Tisza és vízrendszerébe

Kedves Horgásztársak!

Értesítjük Önöket, 2023. október 9-én egynyaras kecsege telepítésére kerül sor, 600 kg mennyiségben. A halasítás három helyszínen történik majd: a Vásárosnaményi Tisza-hídnál, a Lónyai kompnál és a Tivadari szemétkiszedő rámpánál.

A kecsegék haljellel ellátva kerülnek a folyóba. Hátúszójuk mögött, az izomzatba rögzített haljelek egyik oldalán a MOHOSZ felirat, másik oldalán pedig az egyedi sorszám látható. A kecsegéket a Rideg&Rideg FishFarm Haltenyésztő Kft.-től, Homokmégyről vásároljuk.

A telepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósul meg.

Horgászüdvözlettel,
a Megyei Horgász Szövetség Elnöksége

MOHOSZ logo

Online látogatóink

Oldalainkat 140 vendég és 0 tag böngészi

Cookie-k kezelése